Σε μία ανατριχιαστική εξομολόγηση προχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής ημερίδας με θέμα «Start to Talk/Σπάσε τη Σιωπή – Μίλησε, Μην Ανέχεσαι» η οποία διοργανώθηκε από το Υφυπουργείο Αθλητισμού στο πλαίσιο του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης για την «Προστασία των Παιδιών στον Αθλητισμό». Η χρυσή ολυμπιονίκης στην Ιστιοπλοΐα μίλησε για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα του αθλητισμού ο οποίος εκμεταλλευόμενος τη θέση του ασέλγησε εις βάρος της.

Στην εξομολόγηση της η Σοφία Μπεκατώρου σημείωσε μεταξύ άλλων πως ο συγκεκριμένος δεν σταματούσε ότι και αν του έλεγε εκείνη ενώ μοιράστηκε στην ομιλία της και τα συναισθήματα τα οποία την έχουν κυριεύσει μέχρι σήμερα.

Η κατάθεση ψυχής της Σοφίας Μπεκατώρου έχει συγκλονίσει τους πάντες, εκφράζοντας μέσω των social media τον αποτροπιασμό τους, αλλά και τη στήριξή τους στη χρυσή Ολυμπιονίκη. Ανάμεσά τους και η Σία Κοσιώνη, η οποία εξέφρασε δημόσια τη στήριξή της μέσα από το προσωπικό της προφίλ στο Instagram:

«Τώρα έχουμε ακόμη ένα λόγο να υποκλινόμαστε στην Ολυμπιονίκη μας Σοφια Μπεκατωρου που βρήκε το θάρρος μετά από τόσα χρόνια να μιλήσει για την σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, δαμάζοντας πλέον και τα «μποφόρ» της ψυχή της. Μετά από χρόνια ενόχων, που δεν μπόρεσε να το αποτρέψει, που δεν μπόρεσε να το καταγγείλει, μιλάει δυνατά δίνοντας δύναμη και θάρρος σε χιλιάδες άλλες γυναίκες που επιλέγουν υπό το βάρος αμέτρητων φόβων τη σιωπή.

Σοφία είμαστε μαζί σου. #saynotoviolenceagainstwomen #speakup», έγραψε στην ανάρτησή της η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια Ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sia Kossioni (@siakossioni)

Πηγή: www.newsbeast.gr